Creixen les esquerdes socialistes

Chacón rebutja el congrés convocat per Rubalcaba i Patxi López renuncia a Euskadi
chacon
chacon

Els pèssims resultats del socialisme arreu de l’Estat en les darreres eleccions al Parlament Europeu estan generant fortes convulsions polítiques. Aquest dimarts ha parlat Carme Chacón, a qui tothom apunta com a figura clau en el futur immediat del socialisme espanyol. L’exministra de Defensa ha rebutjat “la decisió personal” d’Alfredo Pérez Rubalcaba de convocar un congrés extraordinari i s’ha declarat partidària d’un procés de primàries, per bé que no ha aclarit si es presentarà com a candidata.

Al País Basc, Patxi López ha emulat Rubalcaba i també ha proposat celebrar un congrés extraordinari el setembre perquè els socialistes bascos triïn un nou líder. L’ex lehendakari ha vist reduïts a gairebé la meitat els vots rebuts en unes eleccions europees i tampoc es presentarà com a candidat. López, això sí, ha deixat oberta la possibilitat d’esdevenir líder del PSOE.

D’altra banda, Montserrat Tura ha anunciat que aquest dimarts es donarà a conèixer un nou moviment “socialista català i sobirà identificat amb el dret a decidir i la igualtat social” que s’escindirà del PSC i que podria participar en les eleccions municipals de l’any vinent amb sigles pròpies. La seva estrena consistirà, avui mateix, a presentar el seu manifest.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari