Can Vies no era un perill

Arquitectes de Sants neguen la justificació tècnica del desallotjament adduïda per TMB
can vies
can vies

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha comunicat aquest dilluns la seva posició sobre el desallotjament de Can Vies. L’empresa pública no només ha justificat la recuperació de la possessió d’aquests immobles basant-se en el seu dret de propietat, sinó que ha adduït que pretenia “evitar danys als ocupants i als veïns, al tractar-se d’una edificació en mal estat”, motiu pel qual indiquen que “se n’ha iniciat l’enderroc immediatament després de ser desallotjat l’edifici”.

Carles Baiges, membre de la cooperativa d’arquitectes del barri de Sants LaCol, que coneix l’estat de Can Vies, ha explicat a EL TRIANGLE que, malgrat que els edificis no es troben en òptimes condicions, és fals des d’un punt de vista tècnic que siguin un perill. “N’hi ha de pitjors on la gent encara viu”, diu.

Segons aquests arquitectes, l’estat de Can Vies no pot justificar una actuació que va consistir, en primer lloc, a tirar el sostre en lloc d’explorar possibles treballs d’adequació. A més, s’assenyala des de LaCol que no consta que cap informe dels Bombers, que tenen autoritat per indicar la perillositat i la necessitat d’enderrocar, hagi basat l’actuació d’aquest dilluns.

D’altra banda, Baiges explica que Can Vies hi ha algun edifici catalogat com a patrimoniamb nivell de protecció D, el més baix- i que, abans de demolir-lo, calia elaborar un estudi històric previ (fotos i plànols, bàsicament). Falta saber si aquest estudi s’havia realitzat abans de l’enderrocament, fet molt poc probable perquè estava ocupat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides