Rubalcaba surt, Chacón entra i Navarro segueix

El nou cap de files que esculli un congrés extraordinari convocarà les primàries
Título de la imagen
Título de la imagen

L’enèsima patacada electoral dels socialistes, espanyols i catalans, ha precipitat el ball a Ferraz i a Nicaragua. La primera en deixar-se veure a la pista ha estat Carme Chacón. L’exministra no s’ha esperat a la reunió de partit d’aquest dilluns, i a primera hora del matí a llençat la piulada: “Només si primer ens obrim a la societat, la societat s’obrirà a nosaltres. El canvi comença per nosaltres #primariesobertes“. Hores després, el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que llença la tovallola. El nou cap de files que surti del conclau que se celebrarà al juliol convocarà les primàries per escollir el candidat a les generals.

Després de perdre per poc marge els comicis que va disputar a Rubalcaba per dirigir el PSOE, aquesta vegada sembla que ningú podrà aturar Chacón per ser una de les candidates de pes a les primàries que celebraran els socialistes per escollir candidat a la presidència del Govern central.

La dirigent ha participat en diversos actes de campanya però mai s’ha deixat veure al costat de Valenciano o Rubalcaba. L’exministra té contracte a Miami, on dóna classes universitàries, fins al juny. Un mes més tard, el 19 i 20 de juliol, se celebrarà el congrés extraordinari del PSOE, després que Rubalcaba hagi anunciat que fa un pas enrere.

Qui no ha assumit directament responsabilitats pel daltabaix lectoral ha estat el líder del PSC. Pere Navarro ha fet una crida a la “reflexió” a can Nicaragua, per “explicar la ciutadania el projecte polític socialista”, i al president Mas perquè “són les segones plebiscitàries que perd”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari