Qui són els cinc de Podemos?

La formació envia una professora de la Marea Verda i un científic del CSIC a l'eurocambra
Título de la imagen
Título de la imagen

La formació Podemos que ha irromput amb més força a Catalunya i Espanya, on ha superat UPyD i s’ha quedat a només un eurodiputat d’IU, enviarà cinc representants a la cambra continental després d’aconseguir el 8% dels sufragis.

El professor i tertulià Pablo Iglesias encapçala la llista del partit. Foguejat als platós de televisió de bona part de les cadenes estatals, ell és l’única cara coneguda de la formació. L’acompanyaran Teresa Rodríguez, professora de secundària i activista de la Marea Verda, l’exfical anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, Lola Sánchez i Pablo Echenique-Robba, científic del CSIC.

La número dos és una gaditana de 32 anys, que compatibilitza la docència amb l’activisme. El tercer és un veterà conegut a Catalunya. Cap de la Fiscalia anticorrupció fins que va ser cessat pel PP al 2003. Des d’aleshores ha assessorat organitzacions cíviques i IU-ICV.

Lola Sánchez, de Cartagena, és llicenciada en polítiques i sociologia. A la web del partit apunta que va haver de tancar el seu comerç per culpa de l’augment de l’IVA. Echenique-Robba és titular del CSIC a l’institut de Química Física Rocasolano, destinat a la unitat associada de l’institut de Biocomputació i Física de Sistemes Complexes de la Universitat de Saragossa

Podemos ha de decidir si s’integra en algun dels grups de l’eurocambra. El “grup natural” de la formació a l’hemicicle, segons ha repetit Iglesias, és l’Esquerra Unitària Europea, de la coalició grega Syriza.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides