Malestar a la maçoneria catalana

Promou la separació amistosa de la Gran Lògia d'Espanya
Lògia Maçoneria
Lògia Maçoneria

En l’actualitat, es detecta un important “moviment” en les lògies de Catalunya, algunes de les quals estan incòmodes amb la seva adscripció com a “província” de la Gran Lògia d’Espanya (GLE) i, de manera especial, amb l’actuació del Gran Mestre, l’advocat valencià Óscar de Alfonso, que va ser reelegit en el càrrec el passat mes de març per un segon mandat de quatre anys.

En el decurs de la XXXIII Gran Assemblea de la GLE, celebrada a Madrid, també es va aprobar una declaració que ha encès els ànims de molts “germans”, on es feia una acèrrima defensa de la Constitució espanyola de 1978 i del rei Joan Carles I.

Un grup anomenat “ del 8%” ha elaborat un comunicat on es denuncia aquest posicionament polític tan marcat, contrari als principis de l’orde i el compàs, fonamentats en la llibertat d’opinió.

A més, el grup ” del 8%” recorda que alguns reis de la dinastía borbònica van perseguir sanguinàriament la maçoneria i que Joan Carles I va ser nomenat pel dictador Francisco Franco, autor d’una carnisseria de maçons després de la Guerra Civil. De fet, la maçoneria no va ser legalitzada a l’Estat espanyol fins l’any 1979.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides