La família Raventós enfonsa Unipost

CCOO adverteix que l'ERO per acomiadar prop de 400 treballadors, un 15% de la plantilla, posa en perill la viabilitat de l'empresa
unipost
unipost

Una de les cinc branques de la família Raventós, propietària de les caves Codorníu, és l’accionista majoritària d’Unipost, el primer operador privat de correus de l’Estat espanyol que travessa per la seva crisi més dura per les desavinences amb el segon soci, els alemanys de Deutsche Post, i per la conflictivitat laboral derivada de la presentació d’un nou ERO per acomiadar 372 empleats, un 15% de la plantilla.

Al capdavant d’Unipost hi figura Anton Raventós Raventós, com a president, que va ser director de producció de Codorníu fins al 2009, i Pablo Raventós Sáenz, director general de l’operadora postal, que és cosí de Maria del Mar Raventós Chalbaud, l’actual presidenta de les caves.

La nombrosíssima família Raventós compta amb prop de 200 membres de diferents generacions que són accionistes de Codorníu, a través de l’empresa patrimonial Unideco, però només una de les branques es va llançar fa dotze anys a l’aventura del negoci de la distribució de cartes i paquets postals amb la creació d’Unipost, el principal competidor de l’empresa pública Correos.

En aquesta aventura, Pablo Raventós es va aliar en un principi amb desenes de petites i mitjanes operadores locals i, el 2004, amb el fons d’inversions Nazca Capital –que va saltar del vaixell fa un parell d’anys– i amb l’empresa pública alemanya Deutsche Post, el principal operador postal d’aquell país.

POTS LLEGIR LA VERSIÓ COMPLETA D’AQUEST ARTICLE A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.