El Suprem condemna El Corte Inglés per discriminació salarial

El centre comercial practica una "innegable diferència de tracte" entre homes i dones
El Corte Inglés
El Corte Inglés

L’últim estament judicial espanyol, el TC va a banda, ha tornat a donar la raó, publica ‘Infolibre’, a les sis treballadores de El Corte Inglés de Valladolid que van denunciar l’empresa per discriminació salarial. Tot i que en primera instància el jutjat els va negar la raó, les empleades van guanyar parcialment el recurs al TSJCLL, i ara ha fallat a favor el Suprem, que condemna els grans magatzems.

Innegable diferència de tracte” entre homes i dones pels plusos salarials. Discriminació a les dones en els ascensos laborals. Incompliment del pla d’Igualtat. “Manca de transparència” i “secretisme” en la seva política al lloc de treball. El Corte Inglés col·lecciona aquest reguitzell de males praxis després de diverses sentències judicials, a les que cal sumar el cas de les sis empleades de Valladolid.

El tribunal considera que des del 2006 la conducta de l’empresa respecte de les sis treballadores vulnera el dret fonamental a la no discriminació per raó de sexe en matèria retributiva. Segons la sentència, queda demostrat que l’empresa fixa el complement personal segons criteris variables i desconeguts, criteris que no són neutrals ni deriven en causes suficients, reals i serioses perquè siguin raonables i alienes a tot propòsit lesiu.

El juny passat, el TSJCLL ja trobava una “notòria desproporció entre l’import dels complements percebuts de mitjana pels homes respecte de les dones”. Els primers cobren un plus que de mitjana arriba als 199,60 euros, mentre que les segones es queden en 81,91 euros, un 58,9% menys.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.