Quines hipòtesis circulen sobre l’avió desaparegut a l’Índic?

malaysian airlines
malaysian airlines

D’una banda trobem la que aporta el llibre Flight MH370 – the Mystery, del perodista Nigel Cawthorne, publicat al Regne Unit el passat dilluns, 19 de maig. Aquest autor planteja que l’origen de l’accident va ser encobert i que es va desviar l’atenció de la investigació cap a àrees equivocades. Cawthorne apunta la possibilitat que l’avió, accidentalment, fos atacat durant uns exercicis militars conjunts dels EUA i Tailàndia. Un dels testimonis citats en el llibre, un treballador neozelandès d’una plataforma petroliera, assegura haver vist un avió incendiat en el Golf de Tailàndia.

Una altra explicació apunta a una complicada operació dels EUA per interceptar tecnologia de drons nord-americana adquirida per la Xina. Segons aquesta hipòtesi, un comboi que transportava aquest equipament va caure, el febrer passat, en mans dels talibans després d’una emboscada a l’Afganistan. Se’l volien vendre i la Xina va enviar vuit científics per supervisar la compra, que finalment s’hauria efectuat.

Per no aixecar sospites, els científics xinesos i la càrrega van viatjar en un vol civil de Malaysia Airlines, però agents dels EUA i d’Israel ho van saber i van accedir remotament al control d’aquest avió. Així és com, suposadament, un cop desconnectats els sistemes de comunicació, haurien dirigit l’avió cap a l’illa de Diego Garcia, a l’Índic, on hi ha una important base nord-americana. Allà es van quedar els científics, la càrrega a interceptar i la caixa negra. La posada en escena que atribueix aquesta hipòtesi als EUA es completa amb l’eliminació de testimonis, mitjançant la despressurització de l’avió per provocar una mortal manca d’oxigen, i la simulació de l’accident de l’avió per carència de combustible enmig de l’oceà per culpa dels pilots.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides