Quines hipòtesis circulen sobre l’avió desaparegut a l’Índic?

malaysian airlines
malaysian airlines

D’una banda trobem la que aporta el llibre Flight MH370 – the Mystery, del perodista Nigel Cawthorne, publicat al Regne Unit el passat dilluns, 19 de maig. Aquest autor planteja que l’origen de l’accident va ser encobert i que es va desviar l’atenció de la investigació cap a àrees equivocades. Cawthorne apunta la possibilitat que l’avió, accidentalment, fos atacat durant uns exercicis militars conjunts dels EUA i Tailàndia. Un dels testimonis citats en el llibre, un treballador neozelandès d’una plataforma petroliera, assegura haver vist un avió incendiat en el Golf de Tailàndia.

Una altra explicació apunta a una complicada operació dels EUA per interceptar tecnologia de drons nord-americana adquirida per la Xina. Segons aquesta hipòtesi, un comboi que transportava aquest equipament va caure, el febrer passat, en mans dels talibans després d’una emboscada a l’Afganistan. Se’l volien vendre i la Xina va enviar vuit científics per supervisar la compra, que finalment s’hauria efectuat.

Per no aixecar sospites, els científics xinesos i la càrrega van viatjar en un vol civil de Malaysia Airlines, però agents dels EUA i d’Israel ho van saber i van accedir remotament al control d’aquest avió. Així és com, suposadament, un cop desconnectats els sistemes de comunicació, haurien dirigit l’avió cap a l’illa de Diego Garcia, a l’Índic, on hi ha una important base nord-americana. Allà es van quedar els científics, la càrrega a interceptar i la caixa negra. La posada en escena que atribueix aquesta hipòtesi als EUA es completa amb l’eliminació de testimonis, mitjançant la despressurització de l’avió per provocar una mortal manca d’oxigen, i la simulació de l’accident de l’avió per carència de combustible enmig de l’oceà per culpa dels pilots.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari