Les dues cares de CiU amb TV3

Mas va pactar amb el PP la reducció de l'espai audiovisual català
Francesc Homs
Francesc Homs

El conseller de Presidència, Francesc Homs alertava, dilluns que el consell de Ministres podria anunciar aquesta setmana la reducció a la meitat de l’espai radioelèctric de Televisió de Catalunya. Suprimir un dels dos múltiplex amb els que emet TV3. L’endemà, una altra veu autoritzada del Govern, la del secretari de comunicació Josep Martí, afegia més llenya al foc de la crispació i assegurava que Espanya té “una clara intencionalitat política” de fer “petita” la televisió catalana.

La secció sindical de CCOO a TV3 recorda que el novembre de 2011, Homs anunciava en una compareixença al Parlament la supressió de canals de TV3. “El govern de CiU donava resposta als compromisos amb el PP sobre TV3, pel pacte de la legislatura“, diu el comunicat sindical.

Fa dos anys, amb Brauli Duart ja al capdavant de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, es va executar la reducció de canals de televisió i d’emissores de ràdio (3XL, fusió 33 i Súper 3, ICat…) “i es va començar a empetitir l’espai català de comunicació per complaure les exigències del PP”.

Com que el Govern ha canviat de soci, “ara, en un context polític diferent a Catalunya, el conseller Homs compareix secundat pels seus alts càrrecs de comunicació, per alertar que el govern del PP està preparant un reial decret que permetria retirar un dels múltiplex de la CCMA per fer efectiva la redistribució de l’espai radioelèctric abans de gener de 2015″.

A més, el comunicat apunta que la reducció pactada i executada no va servir per estalviar. “El que vam descobrir més endavant és que continuàvem pagant tres milions d’euros de manteniment a Abertis“, conclou el comunicat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides