Qui es queda amb les quadribarrades abandonades?

Veient els actes de CiU i ERC, els dos grups polítics que governen Catalunya i que l’estan portant cap a la independència, hem de concloure que la bandera quadribarrada ja no els interessa. Als seus mítings les banderes de quatre barres vermelles sobre fons groc han estat substituïdes per les estelades. Tants anys cantant a la senyera i, ara, l’han guardat a l’armari. S’identifiquen amb la de l’estel dins del triangle i l’altra ja és història.

Què hem de fer-ne de la quadribarrada? Encara oneja als ajuntaments i apareix als actes oficials del govern català però si es compleixen les expectatives del tàndem CiU-ERC d’aquí a no massa temps deixarà pas a l’estelada. Algú recollirà les banderes abandonades, ignorades, com les joguines velles que s’obliden al fons dels calaixos?

Entre els sectors no independentistes està començat a debatre’s la possibilitat d’utilitzar la quadribarrada com a element d’identificació. Actualment, mirant les balconades només podem mesurar el pes dels partidaris de la independència. Però no sabem quants no en són, perquè no tenen cap bandera per penjar a les seves finestres. Hi ha algunes banderes espanyoles monàrquiques però són molt poques i, per exemple, són insuficients per representar els que aposten pel federalisme o per quedar-se, si fa no fa, com ara.

Si aquest darrer col·lectiu decidís identificar-se amb la bandera catalana de tota la vida, podríem aixecar el cap i fer números de quin resultat podria donar una consulta com la prevista pel pròxim 9 de novembre. I ben segur que seria més de fiar que les enquestes del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides