Jutgen l’antiga cúpula de Caixa Penedès

L'expresident Ricard Pagès i tres exdirectius, acusats d'haver-se adjudicat il·legalment pensions milionàries
ricard pagès
ricard pagès

L’Audiència Nacional jutja des d’aquest dilluns, per primer cop, a antics gestors d’una caixa d’estalvis. L’expresident de Caixa Penedès Ricard Pagès i els exdirectius Manuel Troyano, Santiago Abella i Joan Caellas estan acusats d’haver-se adjudicat pensions milionàries de manera fraudulenta, un presumpte delicte d’administració deslleial pel qual la Fiscalia demana condemnes de tres anys i mig de presó per a Pagès, considerat el cap de la suposada trama, i tres per a la resta d’acusats, a més de la devolució a l’entitat de 14 milions d’euros que haurien percebut de manera irregular.

La Fiscalia sosté que aquests quatre directius van dissenyar un complex sistema per crear un fons de pensions fet a mida que els assegurava, en cas d’acomiadament, grans indemnitzacions. Posteriorment, relata el fiscal, quan faltava poc per a la integració de Caixa Penedès en el Grup Banc Mare Nostrum, els imputats haurien utilitzat informacions “esbiaixades, incompletes i fragmentades” per induir als òrgans directius a canviar-los els seus contractes d’alts directius i poder assegurar-se, així, les seves pensions.

No està previst que el judici, en el qual s’espera que prenguin part nombrosos perits i testimonis, acabi en menys de dues setmanes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides