Comencen els interrogatoris del franquisme

La jutgessa argentina María Servini inicia avui a Euskadi les entrevistes a víctimes de la dictadura
Título de la imagen
Título de la imagen

La jutgessa argentina María Servini ha aterrat aquest diumenge a Euskadi per prendre declaració a algunes de les víctimes del franquisme personades en el procés obert a Buenos Aires. La titular del jutjat nacional en causa criminal i correccional federal nº1 de la capital argentina comanda la investigació per crims de genocidi escomesos pel franquisme.

La jutgessa s’entrevista, des d’aquest dilluns, amb testimonis que, per edat, no es poden personar a la capital argentina. Després del País Basc seguirà, fins el 30 de maig, les trobades amb víctimes del franquisme a Sevilla, Màlaga, Madrid i Miranda d’Ebre, on es reunirà amb Félix Padín, un anarquista de 97 anys que va ser a diversos camps de concentració i que figura com uns dels querellants en la causa que instrueix la jutgessa des del 2010. A més de les víctimes, Servini té previst trobar-se amb alguns representants de l’Estat.

Des que va començar la investigació del procés, la justícia argentina ja s’ha topat amb l’espanyola, després que l’Audiència Nacional rebutgés extradir l’ex inspector Antonio González Pacheco àlies ‘Billy el Niño’ i l’ex capità de la guàrdia civil Jesús Muñecas Aguilar per interrogar-los per tortures que haurien comès els darrers anys del franquisme. El tribunal espanyol considera que els fets han prescrit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides