Vaga globalitzada a McDonald’s i Burger King

Els treballadors diuen prou a les misèries laborals dels 'fast-food'
Protesta a Corea del Sud
Protesta a Corea del Sud

Les cadenes d’alimentació ràpida han patit aquest dijous una vaga globalitzada que s’ha dut a terme a 33 països amb l’objectiu de reclamar millors condicions laborals: estabilitat a la feina i cobrar el doble de salari, segons l’organitzadora fastfoodglobal.org.

S’han registrat aturades a 33 països -entre els que no consta Espanya- i 80 ciutats dels cinc continents que, seguint la iniciativa provinent dels Estats Units sota l’etiqueta #fastfoodglobal, han aturat l’activitat durant 24 hores per exigir la direcció dels seus llocs de treball 15 dòlars l’hora, en comptes dels 7,5 que cobren ara.

La Unió Internacional de Treballadors de l’Alimentació, Agrícoles, Hotels, Restaurants, Tabac i Afins, una federació sindical internacional que representa uns 12 milions de treballadors, ha coordinat les protestes. L’any passat només van ser als EUA i, davant la inactivitat de les direccions empresarials, enguany ha decidit internacionalitzar les aturades.

McDonald’s, que compta amb més de 35.000 locals arreu del món, va replicar que el debat salarial ha de tenir en compte “la naturalesa altament competitiva de les indústries que donen feina treballadors a salari mínim”.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari