Florentino Pérez vol deixar el projecte Castor i ser indemnitzat

La relació provada entre el magatzem de gas i els sismes deixa tocat el projecte d'ACS i Indústria
florentino perez
florentino perez

El ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, es va comprometre a no injectar més gas en el magatzem submarí Castor sense garanties de seguretat. Aquesta setmana s’ha conegut l’informe de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), que exposa que no es va tenir en compte l’impacte de sismicitat que podria produir el projecte Castor i que estableix una relació directa entre la inusual successió de petits terratrèmols i la injecció de gas, a més de revelar l’existència d’una falla a la zona no identificada prèviament.

En la decisió del ministeri sobre el futur del projecte jugarà un paper important l’anàlisi dels experts internacionals. Per la seva part, ACS no espera patir un impacte negatiu en els seus comptes a causa del projecte Castor, segons ha declarat el seu director general corporatiu, Ángel García Altozano. L’informe financer anual d’ACS indica que el valor de la seva inversió en el magatzem subterrani de gas, xifrada en 228 milions d’euros, és recuperable en “qualsevol escenari”. No obstant això, l’informe de l’IGN complica una solució al problema que aquesta companyia esperava que fos satisfactòria per als seus interessos. Segons elboletin.com, es tracta d’un nou cop a la situació financera d’ACS, que s’ha trobat amb més inconvenients dels esperats en aquest projecte.

Recentment, Vozpopuli publicava que el president d’ACS, Florentino Pérez, està intentant retornar la llicència d’explotació de Castor per obligar, d’aquesta manera, a què l’Estat el pagui una indemnització que s’hauria apujat per sobre dels 1.400 milions d’euros, que repercutiria en el sistema gasista i en els consumidors.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari