Es dispara l’ús de persones discapacitades per promocionar loteria il·legal

Les vendes d'aquests jocs pugen un 21% des del 2011 i sumen 84 milions anuals, segons el COCARMI
loteria oid
loteria oid

Les loteries il·legals han incrementat un 20% l’ús com a reclam de persones en risc d’exclusió o discapacitades els dos últims anys a Espanya, segons denuncia el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI). Aquesta entitat, integrada per una desena de federacions i associacions que donen veu a les persones amb discapacitat, calcula que les vendes d’aquests jocs s’han incrementat un 21% des del 2011 fins a totalitzar 84 milions d’euros anuals i que gairebé 100.000 ciutadans adquireixen participacions d’aquests jocs il·legals.

El COCARMI ha sol·licitat a l’Administració que actuï contra l’auge d’aquesta activitat fraudulenta que abusa de la imatge de les persones discapacitades i que, contra la seva voluntat, vincula el sector de la discapacitat amb negocis fora de la legalitat i amb models benèfics i assistencials que consideren superats.

Acusacions i acusats
A més, acusa els operadors de jocs il·legals de competència deslleial, frau fiscal a l’Estat, estafa als jugadors i d’atemptar contra els drets dels treballadors. Tanmateix, aquesta agrupació adverteix de paranys com les rèpliques d’imatges i missatges publicitaris i les còpies de jocs legals, com els de l’ONCE.

A Catalunya, el COCARMI detecta cinc grans venedors de productes de joc il·legal: FAMAC, ATM (sobretot a Tarragona), DISCAT, ADIS (a Girona) i OID, amb implantació arreu de l’Estat i un fort creixement a Catalunya des del 2012.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari