Lluita obrera a escala europea contra Coca-Cola

L'ambició de la multinacional de doblar la seva facturació, al rerefons
coca cola 1 maig
coca cola 1 maig

Aquest dilluns, 5 de maig, milers de treballadors de Coca-Cola d’arreu d’Europa es mobilitzen contra les polítiques d’aquesta multinacional. Amb aquest “dia d’acció”, convocat pel Sindicat Europeu d’Alimentació, Agricultura i Turisme (EFFAT), pretenen oposar-se al tancament de plantes, els acomiadaments, les retallades de salaris i a les altres decisions de la companyia que empitjoren les seves condicions laborals.

Pla Coca-Cola 2020
Segons publica Economia Digital, les mesures empresarials que motiven les protestes dels treballadors formen part d’una estratègia a escala mundial, el pla Coca-Cola 2020, mitjançant el qual la multinacional vol doblar la seva facturació -de 33.000 milions a 66.000 milions d’euros-.

Per assolir aquests resultats, el pla preveu retallar nòmines, tancar fàbriques i unificar plantes embotelladores, segons les mateixes informacions. És a dir: disparar els beneficis perjudicant els seus treballadors més modestos. En el punt de mira de l’estratègia de Coca-Cola hi hauria l’expansió de la marca als mercats de l’Índia i la Xina.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari