Site icon El Triangle

Registres a Adif i Corsán per suposada malversació a les obres de la Sagrera

Título de la imagen

Título de la imagen

La Guàrdia Civil ha registrat aquest dilluns les oficines que el gestor d’infraestructures Adif té a Madrid i Barcelona. L’operació busca els responsables d’un suposat delicte de malversació de fons públics en la gestió de les obres de l’AVE a La Sagrera barcelonina.

El Jutjat d’Instrucció 9 de Barcelona i la Fiscalia Anticorrupció s’han coordinat per dur a terme els registres, que han començat sobre les 8h, a les dues capitals. L’ordre judicial de l’operació anomenada Yongui, que es troba sota secret de sumari, va contra els responsables de l’administrador ferroviari i l’empresa Corsán, que suposadament va cobrar sobrepreus per obres.

Fins ben entrada la tarda, la Guàrdia Civil ha practicat 11 registres, entre les seus de les empreses investigades i els domicilis particulars dels implicats, i ha detingut nou persones. Entre elles, el director de l’Alta Velocitat de la zona Nord-est, Rafael R i un delegat de Corsán a Barcelona, Marino V. També han detingut el gerent d’infraestructures de l’empresa pública i cap d’obres del tram adjudicat a Corsán, Jaime G.L.

La quantitat malversada, segons apunta el ‘El País’, podria situar-se al voltant dels sis milions d’euros. El diari cita fons de la investigació per assenyalar que Corsán va pagar al cap d’obra de l’estació i la seva família, presumptament, un viatge de plaer a les pistes d’esquí d’Aspen, a Colorado. Els implicats d’Adif i Corsán van actuar “en connivència” per quadrar pressupostos inflats i sobrepreus, cita fonts de la investigació.

Corsán, del grup Isolux-Corsán, ha participat en l’execució de totes les línies d’alta velocitat que hi ha en servei a Espanya.

Exit mobile version