Tombat l’ERO temporal d’Alstom

L'empresa haurà de reincorporar immediatament els treballadors afectats
alstom
alstom

El Jutjat Social número 3 de Sabadell no ha considerat justificat l’ERO temporal que Alstom Transport va imposar a Santa Perpètua de Mogoda des del novembre i aquesta empresa haurà de reincorporar immediatament els treballadors afectats, a més de pagar-los les diferències salarials que s’escaiguin i restituir-los l’atur que hagin consumit.

La sentència indica que les causes productives adduïdes per Alstom no han estat demostrades. El sindicat CCOO considera que aquesta resolució pot establir un precedent positiu a esgrimir contra la intenció d’Alstom de prescindir de 190 llocs de treball a la mateixa factoria, en el cas que l’empresa al·legui les mateixes causes i opti per un nou ERO en lloc de negociar un acord amb els treballadors.

Tanmateix la sentència confirma que Alstom España no opta directament a càrregues de treball i que és la matriu francesa qui oferta i qui, un cop adjudicades les càrregues al grup, les reparteix en funció de criteris interns. Segons CCOO, això implica que, com que les càrregues pertanyen a la divisió de transport del grup, s’han d’analitzar globalment per provar si existeixen o no aquestes causes. S’estima que no, donat que la cartera global de comandes és superior a la capacitat de construcció existent, fet reconegut per la Inspecció de Treball

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari