S’acosta un 1 de maig calent

Salaris, misèria i corrupció, en el punt de mira dels sindicats catalans
Cua a una oficina del SOC
Cua a una oficina del SOC

Les dades de la darrera Enquesta de Població Activa mostren que l’atur ha baixat en el primer trimestre per primer cop des del 2005, però també que es continuen perdent llocs de treball: hi ha 184.000 ocupats menys a Espanya.

En aquest context se celebra enguany l’1 de maig, dia del treballador. A Catalunya, UGT i CCOO reclamaran plegats aquest dijous els drets laborals i els salaris retallats durant la crisi a la plaça Urquinaona/Ronda de Sant Pere, des de les 11,30 h. Ciutadans s’ha desmarcat d’aquesta manifestació adduint la deriva sobiranista de les direccions catalanes dels dos sindicats.

Per la seva part, la CGT reivindicarà l’emancipació social i l’autogestió i es manifestarà contra la repressió i la corrupció en diverses mobilitzacions arreu de Catalunya, entre les quals hi ha la de Barcelona (11 h, a Via Laietana, Plaça de Sant Jaume).

Sota el lema “Contra la misèria de la Unió Europea, Som Classe Treballadora!”, començarà a l’Arc de Triomf de Barcelona, a les 17.30 h, la manifestació unitària anticapitalista. Abans, a les 11 h, partirà de la plaça Universitat la manifestació de l’esquerra independentista “Els seus beneficis, la nostra misèria. Som Classe Treballadora”.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari