S’acaben els ‘ulls robats’

Entra en vigor la prohibició de l'ús de les pilotes de goma
Sense títol
Sense títol

Aquest dimecres ha entrat en vigor la prohibició de l’ús de pilotes de goma per part de les brigades mòbils de la policia a Catalunya. Quinze persones han perdut total o parcialment la vista durant la darrera dècada per causa d’un impacte d’aquests projectils, segons l’associació Ojo con tu ojo. També hi ha hagut un mort, l’any 2012 a Bilbao.

La Conselleria d’Interior ha tingut quatre mesos, des que es van aprovar (CiU, ERC i C’s) les conclusions de la comissió parlamentària que ha estudiat el cas, per elaborar un protocol. Aquest, ha de dotar la Brigada Mòbil (Brimo) i els efectius de l’Àrea de Recursos Operatius (Arro) de material i ha de facilitar la rotació dels agents per evitar “el cansament i l’estrès en les tasques més exigents”.

Ester Quintana, qui va perdre un ull durant els disturbis generats a la vaga general de Novembre de 2012, ha estat una de les artífex de la prohibiació, amb el suport d’Ojo con tu ojo i Stop Bales de Goma.

El diari ‘The Guardian’ fa esment de l’entrada en vigor de la normativa, amb un article que repassa el succés de set víctimes de les pilotes de goma que han perdut un ull a Barcelona. El diari, que titula ‘Ulls robats: víctimes de bales de goma’ recorda que Catalunya és una de les regions d’Europa amb un nombre de policies més alt per habitant: 5,05 agents per cada 1.000 ciutadans, per 2,5 a Anglaterra o 2,99 a Alemanya.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari