Site icon El Triangle

La marea multicolor inunda Madrid contra les retallades

mareas 26 abril

mareas 26 abril

“Sense educació no hi ha ciència, sense ciència no hi ha sanitat, sense educació, ciència i sanitat, no hi ha serveis socials!”. Amb aquest lema, la marea blanca, defensora de la sanitat pública, la verda, que lluita per l’educació pública, la taronja, que ho fa pels serveis socials, i la vermella, que recolza la ciència, protestaran plegades contra les polítiques adoptades en els seus respectius sectors aquest dissabte, 26 d’abril, a Madrid.

La manifestació, que anirà d’Atocha a Sol, serà la primera d’aquestes característiques des de les Marxes de la Dignitat del 22 de març passat. En el punt de mira dels manifestants hi ha les privatitzacions -incloses les encobertes, molt denunciades a Catalunya-, la davallada del pressupost dedicat a la Llei de Dependència, la minva de les beques, l’increment del preu de les matrícules, el mercantilisme de la ciència i l’auge de la privatització dels serveis socials.

Cita blanca a Lleida
El mateix dissabte, la marea blanca té previst mobilitzar-se a la capital del Segrià contra la creació d’un nou ens que agrupi l’Institut Català de la Salut i altres proveïdors, sota el lema “Per una sanitat 100% pública. Aturem el consorci!”. Creuen que comportarà un escenari en el sistema sanitari de Catalunya ple de dubtes per a la supervivència de la sanitat pública, la qualitat assistencial, el futur dels treballadors i la transparència en la gestió.

Exit mobile version