L’ombra de la corrupció fa plegar Jordi Cañas

Renuncia a l'escó abans de declarar com a imputat per frau fiscal, però preveu tornar
cañas
cañas

Jordi Cañas renunciarà dilluns vinent al seu escó al Parlament de Catalunya perquè haurà de declarar en els pròxims dies com a imputat per un delicte de frau fiscal. Cañas, que ja havia renunciat com a portaveu de Ciutadans al Parlament quan se’l va vincular a aquest afer, ha explicat que pren la decisió per honorar la política i les institucions i per ser conseqüent amb els seus principis. Tanmateix ha comunicat que la seva voluntat és tornar.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha apreciat indicis delictius en activitats de Cañas anteriors a la seva vida política. Concretament, arran d’una querella presentada a la fiscalia, aquest tribunal ha investigat des del gener el número dos de C’s al Parlament per un possible frau de 429.203 euros. Una inspecció d’Hisenda va detectar que Inma & Marc Habitatges SL hauria defraudat aquesta quantitat en el moment de pagar l’impost de societats del 2005, creuant factures i inflant preus de compra per amagar beneficis.

Encara que la suposada trama hauria estat dirigida pel seu cunyat, el TSJC qualifica de necessària la col·laboració de Jordi Cañas. En aquest sentit, per exemple, inspectors d’Hisenda van considerar fraudulenta una factura creuada entre Inma & Marc Habitatges SL i SY Servicio Inmobiliario SL, societat de la qual Cañas era soci i administrador, per 100.050 euros (IVA inclòs).

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari