Ningú signa a l’FNAC

Els vaguistes col·lapsen l'accés dels magatzems mentre a dins l'edifici l'activitat continua inalterable

FNAC Catalunya
FNAC Catalunya

Si algú s’ha passejat aquest dimecres de Sant Jordi per l’FNAC de plaça Catalunya de Barcelona, no haurà notat massa diferència en l’activitat diària que es viu en aquests grans magatzems de la cultura, tret d’un soroll, que a vegades semblava una remor de fons i d’altres es podien entendre perfectament els missatges reivindicatius que cridaven els vaguistes.

Mig centenar de treballadors ha secundat la vaga convocada pel sindicat minoritari a l’FNAC Triangle, la CGT, després que el majoritari, la UGT, se n’hagi desentès via comunicat unes hores abans. Pancartes, xiulets i ganes d’explicar la precarietat laboral a què els sotmet la multinacional han rebut els vianants que es passejaven per la zona. Sí que hi ha hagut ple entre els autors que han boicotejat l’acte de signatura dels seus llibres.

A l’interior de l’edifici, alguns treballadors se solidaritzaven amb els vaguistes, i d’altres se’n desentenien, tot i el rebombori que ha aixecat la protesta a les xarxes socials i el suport que ha rebut dels autors que hi havien de firmar les seves obres. Cap dels escriptors previstos per al matí s’ha apropat per signar.

Els treballadors reclamen les quantitats perdudes en els darrers anys i un salari just que se situï fora de la pobresa laboral. “Els treballadors d’FNAC ens considerem pobres”, ha considerat el delegat CGT a l’FNAC Triangle, Ferran Moltó.

El cupaire David Fernàndez s’hi ha personat per “agrair els 35 escriptors que s’han negat a col·laborar amb una empresa que maltracta els seus treballadors”. “És un frau que una multinacional que l’any passat va tenir 21 d’euros de benefici estigui extorquint i vulnerant el dret de vaga”, ha conclòs.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari