Sobiranistes a Barcelona, federalistes a Madrid

Les direccions centrals de CCOO i UGT es desmarquen del suport dels seus dirigents catalans al sobiranisme
ccoo ugt
ccoo ugt

Les direccions nacionals dels dos grans sindicats espanyols, UGT i CCOO, no han desautoritzat de manera explícita els seus secretaris generals a Catalunya per haver-se alineat amb la Generalitat -que els ha concedit la Creu de Sant Jordi- i pel seu suport a la celebració, el 9 de novembre del 2014, de la consulta sobiranista. Malgrat això, sí que han expressat clarament que aposten per l’opció de l’Estat federal a partir de la reforma de la Constitució vigent.

UGT vol un Estat federal que ampliï l’autogovern sense perdre cohesió social i territorial, mentre que CCOO rebutja el nacionalisme català i la postura del PP alhora que defensa que les reformes han de dur-se a terme dins el marc constitucional.

Un relleu en suspens
A banda de la discrepància que les dues principals cúpules sindicals catalanes mantenen amb les direccions centrals de Madrid (i també amb les bases catalanes, no alineades majoritàriament amb el sobiranisme), emergeix un nou problema en el si de la UGT catalana: el relleu de Josep Maria Álvarez es complica.

Després de 24 anys al capdavant de la secretaria general de la UGT a Catalunya, Álvarez deixarà aquest càrrec el 2017, però qui havia de ser el seu successor, el president del comitè d’empresa de SEAT, Matías Carnero, diu que no assumiria el càrrec ara mateix. 

Segons ha declarat a Economia Digital, Carnero no ha pres encara cap decisió i ha afegit que es vol sentir còmode i que “el sindicalisme institucional no té res a veure amb el de l’empresa”. Ara per ara, Carnero té com a prioritat les eleccions sindicals de SEAT del 2015 i pretén pensar a partir de llavors si assumirà el lideratge a Catalunya de la UGT.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari