Cara a cara de Blesa i Silva

Arriba el moment àlgid d'un dels judicis més mediàtics i controvertits dels darrers temps
Título de la imagen
Título de la imagen

El show en què està convertint el seu judici el magistrat més mediàtic del moment, Elpidio José Silva, pot arribar al seu clímax aquest dimecres, quan topi cara a cara amb l’expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, a qui va empresonar dues vegades.

Blesa torna al Tribunal Superior de Justícia de Madrid per declarar com a testimoni en el judici per prevaricació contra Silva. L’advocat de l’exbanquer, Carlos Aguilar, que també està citat a declarar, demana una pena d’inhabilitació per al jutge de 43 anys per delictes contra la llibertat individual i per retard maliciós de l’administració de justícia. Fiscalia, de la seva banda, demana 30 anys d’inhabilitació.

Els precedents de visites de Blesa al jutjat han acabat sempre amb incidents. Preferentistes i indignats van increpar l’exbanquer, els primers li van llençar una pancarta, i els segons van sacsejar el cotxe amb què es desplaçava.

Silva ha intentat sense èxit suspendre el procés que l’ocupa. El tribunal no ha acceptat reprendre la causa per a després de les europees –el jutge hi té previst concórrer com a candidat de Movimiento Red– després de rebutjar la renúncia “injustificable” que va presentar el seu advocat.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari