Abertis aposta 4.000 milions per fer les austràlies

Mentre a Catalunya, ningú planteja la possibilitat de rescatar l'AP-7
Alemany
Alemany

Abertis ha presentat aquest dimarts una oferta de compra que podria superar els 4.000 milions d’euros per l’operador australià d’autopistes Queensland Motorways.

La xifra astronòmica, presentada per un consorci en què participa amb un 51% la firma catalana, s’explica pel període d’un mínim de 40 anys de concessió, per unes autopistes per on circulen diàriament uns 250.000 vehicles.

Si guanya el concurs, Abertis estendrà les seves autopistes per França, Brasil, Xile i Puerto Rico. A Espanya, però, ningú parla de rescatar les autopistes del grup, tot i que aviat acaba la concessió.

És improbable que el Govern, sense marge fiscal, rescati cap autopista de peatge. L’estratègia prevista, a tall d’exemple, per privatitzar AENA dóna a entendre que l’Executiu està més per la feina d’obtenir fons que no pas de pagar-los.

Si el Govern volgués rescatar l’AP-7 entre Tarragona i Girona hauria de pagar uns 1.500 milions. Quan van prolongar la concessió, fins al 2021 a canvi d’ampliar un tercer carril, es va signar que al final de la mateixa es liquidaria el contracte de reequilibri financer en el qual el Govern hauria de compensar Abertis en cas que hi hagués un descens de trànsit. I així va ser l’any passat.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari