La consulta estrena aparador internacional

La Generalitat difon el procés en anglès, alemany i francès mitjançant el web Catalonia Votes
catalonia votes
catalonia votes

“200 dies, 21 hores i 55 minuts”, indica un marcador dinàmic situat a la part superior de Catalonia Votes, el lloc web que el Diplocat, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, ha creat per explicar al món el procés sobiranista català.

Catalonia Votes, publicat la darrera matinada, és la darrera iniciativa engegada per la Generalitat amb l’objectiu de dotar-se d’un relat en l’escenari internacional que expliqui el perquè del referèndum convocat per al pròxim 9 de novembre.

El lloc web, que disposa de versions en anglès, francès i alemany -però no en català ni castellà-, conté un discurs del president de la Generalitat, Artur Mas, així com intervencions d’Oriol Junqueras (ERC), Carme Forcadell (ANC) i Josep Maria Álvarez (secretari general de la UGT a Catalunya), entre altres actors de la vida pública catalana.

A més, hi ha un apartat de notícies i premsa especialment enfocat als mitjans estrangers, un altre de background que exposa els motius per fer una consulta i relaciona els altres països que van engegar iniciatives similars, i també seccions sobre el referèndum en si i un llistat de personalitats que el Diplocat considera actors internacionals rellevants en el procés.

Paraules amables
L’apartat “International Voices”, en aquest sentit, és una tria de declaracions de personalitats internacionals -entre ells el secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon, el primer ministre britànic, David Cameron, i el professor de Dret Constitucional Javier Pérez-Royo– que, d’una manera concreta i amable amb procés sobiranista, s’han pronunciat en alguna ocasió sobre la relació entre Catalunya i Espanya i el dret a decidir.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari