Presó imminent per als condemnats pel cas Pallerols

El consell de ministres va denegar-los l'indult el mes passat
Cas Pallerols
Cas Pallerols

L’empresari andorrà Fidel Pallerols i l’exsecretari d’Organització d’Unió Democràtica de Catalunya Vicenç Gavaldà ingressaran durant els pròxims dies a la presó. L’Audiència de Barcelona ha ordenat que tots dos hi ingressin immediatament per complir la condemna de set mesos de presó imposada per falsedat i frau en ajudes destinades a cursos de formació ocupacional que, finalment, van ser utilitzades per finançar Unió il·legalment durant la dècada dels 90.

Tolerància zero a la malversació
Malgrat que cap dels dos condemnats tenia antecedents i que la pena era inferior a dos anys de presó, el tribunal va justificar l’ingrés de Pallerols i Gavaldà amb la tolerància zero contra la malversació de fons públics en un context, com l’actual, de crisi econòmica.

Es dóna la circumstància que la condemna havia estat pactada entre el fiscal i els acusats, un cop aquests havien admès la seva culpabilitat. Posteriorment, el mes passat, el consell de ministres va denegar-los l’indult que havien demanat.

(Visited 89 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari