El Multireferèndum planteja les set preguntes

Els transgènics, el deute, la sobirania energètica i el valor vinculant de les ILP, temes a votar de tots els catalans
multireferendum som lo que sembrem
multireferendum som lo que sembrem

El Multireferèndum que tindrà lloc el proper 25 de maig ja ha definit les quatre preguntes que podrà votar tothom i les tres que es plantejaran només en àmbits locals. Els diferents promotors d’aquesta iniciativa no oficial impulsada des del teixit associatiu català plantegen cadascuna d’elles.

Així, Som lo que sembrem preguntarà “Quin tipus d’agricultura voleu que hi hagi a Catalunya?” (Amb transgènics o sense); la CUP i la Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute plantegen “Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims?” (sí o no); la Xarxa per la Sobirania Energètica pregunta “Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control democràtic directe sobre el sector energètic?” (sí o no); i les comissions promotores d’Iniciatives Legislatives Populars (ILP) rebutjades, “Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant?” (sí o no).

A més, tres demarcacions disposaran d’una cinquena pregunta relacionada amb l’àmbit local. La de la Plataforma Aturem BCN World, al Tarragonès, l’Alt Camp i el Baix Camp, és “Voleu que el projecte BCN World es tiri endavant? (sí o no). La que planteja l’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida només a la capital del Segrià és “Voleu que el servei d’abastament d’aigua de Lleida sigui gestionat directament per l’Ajuntament?” (sí o no). I la de la Plataforma No a la MAT als ciutadans de la Selva, el Pla de l’Estany, el Gironès, l’Alt Empordà i el Baix Empordà és “Voleu que es construeixi la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de 400 kV?” (sí o no).

Les votacions presencials s’efectuaran el 25 de maig vinent, però la votació per Internet s’obre el 23 d’abril i es tanca el 16 de maig, mentre que el vot anticipat es pot exercir en seus i espais de les entitats convocants entre el 17 i el 24 de maig. Tots els residents a Catalunya majors de 16 anys hi poden participar.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari