Rato i Acebes, querellats per estafa i sis delictes més

IU demana a l'Audiència Nacional que embargui els béns d'exconsellers de Caja Madrid
rodrigo rato
rodrigo rato

Rodrigo Rato, exvicepresident i exministre d’Economia, i Ángel Acebes, exministre de l’Interior, són acusats en una querella presentada a l’Audiència Nacional per Izquierda Unida de delictes d’associació il·lícita, delicte comptable per falsejament de comptes, estafa, apropiació indeguda, administració deslleial, falsedat en document mercantil i falsejament d’informació econòmica-financera. A més d’ells, 30 exconsellers de Bankia i del Banco Financiero y de Ahorros (BFA), ja imputats per l’Audiència Nacional, figuren en aquesta querella basada en les actuacions de tots ells durant la fusió, la sortida a borsa i l’emissió de participacions preferents.

L’escrit presentat per IU repassa des del procés de creació del BFA fins a la intervenció de l’Estat, passant per la cessió del negoci bancari a Bankia, l’ús de les preferents i la “informació falsejada” de la sortida a borsa de Bankia. A més, la querella planteja l’Audiència la col·laboració necessària del Banc d’Espanya, d’Hisenda, de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i de la consultora Deloitte.

Entre les mesures cautelars sol·licitades hi ha l’embargament dels béns dels querellats per cobrir 24.495 milions d’euros de responsabilitat civil i de 3.000 milions d’euros dels querellats que van formar part del Consell de Caja Madrid l’any 2009, quan Miguel Blesa era el president de l’entitat i es van emetre, per aquest valor, les controvertides participacions preferents.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari