Rato i Acebes, querellats per estafa i sis delictes més

IU demana a l'Audiència Nacional que embargui els béns d'exconsellers de Caja Madrid
rodrigo rato
rodrigo rato

Rodrigo Rato, exvicepresident i exministre d’Economia, i Ángel Acebes, exministre de l’Interior, són acusats en una querella presentada a l’Audiència Nacional per Izquierda Unida de delictes d’associació il·lícita, delicte comptable per falsejament de comptes, estafa, apropiació indeguda, administració deslleial, falsedat en document mercantil i falsejament d’informació econòmica-financera. A més d’ells, 30 exconsellers de Bankia i del Banco Financiero y de Ahorros (BFA), ja imputats per l’Audiència Nacional, figuren en aquesta querella basada en les actuacions de tots ells durant la fusió, la sortida a borsa i l’emissió de participacions preferents.

L’escrit presentat per IU repassa des del procés de creació del BFA fins a la intervenció de l’Estat, passant per la cessió del negoci bancari a Bankia, l’ús de les preferents i la “informació falsejada” de la sortida a borsa de Bankia. A més, la querella planteja l’Audiència la col·laboració necessària del Banc d’Espanya, d’Hisenda, de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i de la consultora Deloitte.

Entre les mesures cautelars sol·licitades hi ha l’embargament dels béns dels querellats per cobrir 24.495 milions d’euros de responsabilitat civil i de 3.000 milions d’euros dels querellats que van formar part del Consell de Caja Madrid l’any 2009, quan Miguel Blesa era el president de l’entitat i es van emetre, per aquest valor, les controvertides participacions preferents.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.