Justícia indulta un director de banc que robà 30.000 euros a un client

El Consell de Ministres concedeix dos nous indults per Setmana Santa
el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón
el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón

Un dels indultats era l’exdirector i únic empleat d’una sucursal del Banco Santander d’Esguevillas d’Esgueva que, a petició de la Cofradía Penitencial de Nuestra Señora de la Piedad de Valladolid, ha estat alliberat després d’estar condemnat a dos anys, quatre mesos i 15 dies de presó. L’Audiència Provincial i el Tribunal Suprem ja havien denegat els seus recursos, per un delicte continuat d’apropiació indeguda per extreure 30.000 euros del compte d’un dels seus clients i per un altre delicte de continuat de falsedat en document mercantil.

Tradicionalment, les confraries de penitents sol·liciten aquesta mesura de gràcia per a aquells presos de les seves províncies que compleixen els requisits de qualsevol indult ordinari, com són que estigui complint condemna i que concorrin raons de justícia, equitat o utilitat pública. És dona el cas que tots els governs de la democràcia han seguit aquesta “pràctica” catòlica que vulnera tres principis constitucionals, com a mínim.

Amb aquests dos nous indults, les mesures de gràcia atorgades aquest any a proposta de les confraries i germandats s’eleven a 21 d’un total de 60 indults el 2014. L’executiu de Rajoy acumula al seu compte particular 798 mesures de gràcia des que va arribar al poder, algunes d’elles molt polèmiques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides