Quina polèmica ha generat la gigafoto de la Via Catalana?

rajoy senado
rajoy senado

Molts sobiranistes s’han empipat amb les dades que ha donat Miquel Almirall, fundador de l’entitat Contrastant, en una entrevista a RAC1, rebaixant el nombre de participants en la Via Catalana del passat Onze de Setembre dels dos milions que van dir els organitzadors de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) fins a un màxim de 700.000. Contrastant és una associació sorgida des de l’àmbit independentista que es dedica, entre altres aspectes, a objectivar amb paràmetres matemàtics el nombre d’assistents a les manifestacions.

Que un dels “nostres” tiri pedres sobre el propi terrat aigualint les dades de la Via Catalana, que ara es poden precisar gràcies a la publicació de la Gigafoto, ha provocat una allau de crítiques a les webs independentistes. Miquel Almirall ha explicat que les manifestacions es poden comptar amb criteris “polítics” o “matemàtics” i ha posat com a exemple l’emblemàtic passeig de Gràcia de Barcelona, una via que té 80.000 metres quadrats i on hi caben, com a màxim, unes 200.000 persones, mai un milió, com s’acostuma a dir sempre que s’omple.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides