Quines “baixes” de pes s’han produït a ‘La Vanguardia’?

jordi barbeta
jordi barbeta

Les de l’exdirector, José Antich, i la de l’actual cap de política, Jordi Barbeta. Encara que tots dos periodistes continuen vinculats al Grup Godó, el seu destí professional ja no passa per Barcelona. José Antich és ara un “corresponsal diplomàtic” amb seu a París on, de moment, hi viu de dimarts a divendres. Per la seva banda, Jordi Barbeta assumirà, pròximament, la corresponsalia de La Vanguardia a Washington, en substitució de Marc Bassets, que s’incorpora a El País.

Tant José Antich com Jordi Barbeta són els màxims exponents i responsables de la deriva sobiranista i descaradament proconvergent que havia adquirit el diari dels Godó en els últims anys. El seu allunyament de la redacció de la plaça de Francesc Macià és, en realitat, un ‘càstig’ –molt ben remunerat, això sí- al seu sectarisme polític, que havia acabat provocant l’estupefacció i l’enuig dels ‘poders fàctics’ catalans i espanyols, començant pel rei Joan Carles I. Després del relleu de José Antich i la seva substitució per Màrius Carol ara es consuma el seu ‘exili’ a París, que coincideix amb una sobtada reconversió política d’aquest periodista, que fou nomenat amb la complicitat de José María Aznar. En efecte, José Antich s’està distingint com una ‘font’ privilegiada… de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides