L’externalització de la publicitat de TV3, a la Fiscalia

Es plantegen possibles delictes de prevaricació i tràfic d'influències
brauli duart
brauli duart

L’advocat Mateo Seguí ha presentat un escrit a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè s’investigui el procés d’externalització de la gestió de la publicitat de la televisió pública en benefici del Grup Godó.

Segons planteja aquesta petició, el procés infringeix la llei 11/2007, que regula el funcionament de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). L’argument remès a la Fiscalia és que existeix “una clara i manifesta intenció de privatitzar un servei públic, en externalitzar la gestió i comercialització d’espais publicitaris” que “deixa sense contingut el departament comercial de TV3 per passar a mans privades i sota el control d’aquestes, sense intervenció dels poders públics”, fet que contravindria l’article 18.2 de la llei que regula la CCMA, la qual cosa pot constituir un delicte de prevaricació.

Tanmateix es demana a la Fiscalia que estudiï un possible delicte de tràfic d’influències perquè només els grups Godó i Zeta van concórrer a la licitació, es considera que amb una “clara situació d’avantatge” del primer, i s’afegeix que “TV3 s’anirà descapitalitzant i el servei públic passarà a mans privades”.

La queixa dels treballadors de TV3 exposa que l’externalització promoguda per Brauli Duart, president de la CCMA, no garanteix més ingressos, deixa la publicitat de la cadena en mans de la competència -Godó té 8tv– i anorrea el bagatge de 30 anys de treball del departament comercial de TV3.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari