Stop Pujades col·lapsa La Sagrera

Unes 400 persones participen a l'assemblea i aturen el metro durant 20 minuts
StopPujades a la Sagrera
StopPujades a la Sagrera

Pintades a la paret i pancartes amb missatges com “lluitarem per la gratuïtat del transport públic” o “no paguem” rebien els usuaris que agafaven el metro a La Sagrera entre les 20h i les 22h. Un cop al vestíbul de l’estació, unes 400 persones seguien la crida de la plataforma Stop Pujades Transport Públic i forçaven l’obertura de les portes del transport a tothom.

La d’aquest dijous era una acció diferent, perquè a la mateixa hora es reunien els representants de la Taula Social, per treballar per a la mobilitat a la ciutat i estudiar les reivindicacions de la plataforma. Calia fer temps perquè, un cop acabada la trobada amb les autoritats, els membres de la plataforma exposessin els resultats en una assemblea al mateix vestíbul. La coral dels iaioflautes, entre altres actuacions en directe, han amenitzat aquells que s’esperaven i també els qui passaven de llarg. “Incívic és el preu del bitllet”, resava una altra pancarta.

A quarts de deu han arribat els missatgers amb una “terrible decepció”. Ni T10/30 a 9,80 euros, ni molt menys la dimissió dels tècnics de TMB amb contractes fora de conveni. L’única proposta arrencada és “estudiar un descompte per a desocupats”, i la resposta més repetida a la reunió: “No es poden desfer els equilibris financers”.

Cares de desil·lusió que ràpidament s’han transformat en gestos de ràbia i crits a la “guerra”. “Demanàvem un primer gest”, lamentava el president de la FAVB, Lluís Rabell, per concloure: “caldrà seguir bregant”. La primera decisió de l’assemblea: aturar durant 20 minuts el trànsit de metros a l’estació i explicar l’acció als viatgers. La segona: maquinar una “acció ben grossa perquè vegin que en comptes de cansar-nos cada cop ens emprenyen més”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides