El jutge investiga les famílies del pujolisme

Les empreses que van contractar les societats de Jordi Pujol jr. han de donar explicacions
jordi pujar jr
jordi pujar jr

En la resolució del febrer passat per la qual el jutge Pablo Ruz imputa per blanqueig de diners Mercè Gironès, exesposa de Jordi Pujol Ferrusola, l’hereu de l’expresident de la Generalitat, es requereix a disset empreses que detallin «la naturalesa dels serveis rebuts» per part de dues societats administrades per aquest matrimoni, que tot i fer vida per separat continuen junts en els negocis.

D’aquestes disset empreses que suposadament han fet pagaments a societats de Jordi Pujol jr. i Mercè Gironès, cinc són constructores i immobiliàries controlades per la família Cornadó: Copisa Constructora Pirenaica, Construcciones Materiales y Pavimentos (Comapa), Novensauro Immobles , New-Piave Seis i Simper Office.

L’expresident Jordi Pujol va mimar el grup empresarial de la família Cornadó, fundat pel seu amic Josep Cornadó Mateu, al qual van adjudicar multitud de contractes, tant de la Generalitat com del partit, ja que una de les seves empreses –Comapa– es va encarregar l’any 1999 de la remodelació de la seu central de Convergència del carrer Còrsega, un edifici que ara està embargat per fer front a una fiança de 3,2 milions d’euros imposada pel jutge instructor del cas Millet.

Una altra empresa dels Cornadó, Copisa, apareixia l’any 2005 com a donant de la proconvergent Fundació Trias Fargas (actual CatDem), però també està relacionada amb les trames del suposat finançament irregular d’Unió a través de la Fundació Catalunya i Territori. Precisament, en una recent acta judicial, el titular del Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona demana que se segueixi el procés contra Josep Cornadó perquè presumptament va assumir un deute de la fundació democristiana per import de més d’un milió d’euros.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari