Un informe públic preveu enllestir el projecte Castor

El ministre Soria es va comprometre a no injectar més gas sense garanties de seguretat
Luis_Garcia_Berlanga
Luis_Garcia_Berlanga

Un document de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), organisme públic que regula mercats i sector productius, adscrit al Ministeri d’Economia i Competitivitat, preveu que es reprengui el projecte del magatzem de gas Castor, aturat a finals del 2013 per l’activitat sísmica que va desencadenar a la zona del Delta de l’Ebre.

L’Informe Marco sobre la demanda de energía eléctrica y gas natural, y su cobertura. Horizonte 2013-2017 no contempla cap escenari on el projecte Castor quedi descartat. En canvi, preveu per enguany la fase d’ompliment de gas, per al 2015 la finalització de l’ompliment i per al 2017, el funcionament a ple rendiment d’aquesta instal·lació. Totes les taules de programació de les instal·lacions per als quatre anys vinents, de fet, compten amb el funcionament d’aquest magatzem de gas natural.

La postura oficial del ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha estat marcada per la prudència: ha declarat que la decisió sobre el projecte Castor depèn d’informes científics fiables sobre la seva seguretat i que només autoritzarà la represa de l’activitat en el magatzem si té garanties que no es provocaran nous terratrèmols.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides