El subhaster Cirera provoca el neguit a la població de Blanes

Dels 2.300 treballadors de la històrica SAFA en queden només 250, que veuen perillar la seva feina
nylstar
nylstar

Blanes torna a estar amb l’ai al cor. L’empresa tèxtil Nylstar, que ocupa 250 treballadors, està immersa en un conflicte laboral a causa de l’anunciada reducció de la plantilla, que de moment s’ha concretat amb l’acomiadament de tretze treballadors, després de l’ERO que es va implementar el passat mes de desembre. En el moment de tancar aquesta edició d’EL TRIANGLE continuaven les negociacions entre el comitè d’empresa i la direcció de Nylstar per buscar una sortida a la crisi.

Nylstar forma part del grup Praedium, que controla Alfonso Cirera, el “subhaster de la jet-set” catalana, molt ben connectat amb la Casa Real espanyola. El nom d’Alfonso Cirera apareixia en la llista de les persones investigades per l’agència Método 3 que va publicar en exclusiva EL TRIANGLE. Entre altres negocis, Praedium ha posat en marxa el portal d’apostes Sortium.com a Internet, que dirigeix Eduardo Losilla, el “rei de les travesses”. El subhaster Alfonso Cirera es va quedar l’empresa de Blanes l’any 2009, després que els anteriors propietaris presentessin concurs de creditors.

L’èxit del tergal
Nylstar és l’hereva de l’antiga SAFA, que en el seu moment era l’empresa més important de les comarques gironines i que va arribar a donar feina a 2.300 treballadors, gràcies a la popularitat del seu producte estrella, la fibra sintètica tergal. El creixement demogràfic de Blanes, que actualment té 40.000 habitants, prové en bona mesura de la immigració que s’hi va installar els anys seixanta per treballar a la SAFA.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides