Quin és el darrer fiasco exportador espanyol?

hospital alzira
hospital alzira

El de l’anomenat model Alzira, estendard i referència de la gestió sanitària privada que promou el Partit Popular, a Lesotho. Oxfam Intermón denuncia que l’adopció com a referència de l’Hospital Universitari de la Ribera pot costar-li al petit país africà, un dels que presenta pitjors nivells de salut i dels més pobres del planeta, més de la meitat de tot el seu pressupost sanitari.

El Queen Mamohato Memorial és el primer centre hospitalari d’aquell país construït i gestionat per un partenariat públic-privat (aixecat gràcies al suport financer del Banc Mundial). Oxfam tem que aquest equipament resti recursos per atendre els habitants de les zones rurals de Lesotho, entre altres problemes derivats de la gestió privada.

Segons l’informe Un desviament perillós, d’Oxfam i l’associació de consumidors Lesotho Consumer Protection Association, les despeses de gestió i relacionades amb el préstec de la Corporació Financera Internacional (IFC), institució del Banc Mundial que ofereix crèdits a entitats privades, s’han disparat fins als 67 milions d’euros, el 51% del pressupost sanitari de Lesotho i el triple que costava l’hospital anterior.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides