TMB subcontracta i acomiada alhora

Els treballadors denuncien l'empresa davant la Inspecció de Treball
Un dels nous autobusos de TMB
Un dels nous autobusos de TMB

De cara al públic, a la ciutadania i als seus propis treballadors, la política de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) és reduir la plantilla per disminuir costos. La realitat, però, és la falta total de transparència de TMB amb les ampliacions de noves subcontractacions. En aquest cas, relacionades amb les privatitzacions dels serveis de reparació i manteniment de la flota d’autobusos.

La secció sindical d’UGT incideix en què les decisions que afecten l’empresa cal analitzar-les i controlar-les prèviament, ja que suposa una intromissió en les feines que requereixen experiència i professionalitat. Cal recordar que aquestes afecten directament els usuaris del transport.

Urbano Blasco, secretari de comunicació de la secció sindical de la UGT de Catalunya a TMB BUS, argumenta que “ja existeixen altres subcontractes dins l’empresa, però en treballs secundaris i sempre sota control del comitè d’empresa” i defensa la denúncia sindical afegint que “en aquest cas són serveis essencials dins l’empresa i hem d’estar alerta en l’àmbit de les privatitzacions”.

Els treballadors reclamen que no se’ls ha proporcionat informació en cap moment sobre aquesta externalització i temen que, si no estan alerta, es pot establir un precedent que afectaria els seus llocs de treball.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides