Gemalto proposa salaris de Polònia

Xantatge als treballadors de la fàbrica que aquesta empresa té a Parets del Vallès

Treballadors manifestant-se davant la fàbrica
Treballadors manifestant-se davant la fàbrica

La fàbrica de Parets del Vallès s’encarrila cap a una vaga indefinida, després que la primera jornada de protesta convocada pels sindicats CCOO i UGT va ser secundada quasi en un 100%.

Tal com va avançar aquest diari digital, Gemalto està oferint llocs de treball a l’estranger amb contractes d’una durada màxima d’un any, però les condicions als països proposats (principalment Polònia) no són equivalents a les de la planta catalana. Prèviament a aconseguir el lloc de treball els candidats de Parets hauran de passar un nou procés de selecció a la fàbrica on vagin i, una vegada acceptats, tindran la retribució del país en qüestió i no la que tenen actualment.

“Les condicions que l’empresa ens ha presentat són vergonyoses” ens diu davant de la fàbrica un dels treballadors afectats. L’empresa, de capital francès, fabrica anualment set milions de targetes intel·ligents a Catalunya i uns cinc milions a Polònia. Ara vol augmentar la producció fins als 22 milions d’unitats, però realitzant tota la producció al país centre-europeu, on els costos salarials són inferiors en un 50%.

Inspirats i recolzats pels seus veïns de Panrico, en vaga des de l’octubre, els treballadors de Gemalto han convocat tres jornades més de protesta, els dies 8, 11 i 14 d’abril i a partir del dia 17 tenen la intenció de començar una aturada indefinida si no s’arriba a un acord amb l’empresa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides