Els Mossos en el punt de mira altre cop

Dos morts a les actuacions policials a la plaça Molina i a Salou que queden en entredit i sota investigació interna
Títol de la imatge
Títol de la imatge

La mort d’Alfons Bayard desprès de ser emmanillat pels cossos de seguretat en una cafeteria al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona ha tornat a despertar sospites entre la població. Encara es recent el cas de l’empresari Juan Andrés Benítez mort al Raval a conseqüència dels cops dels Mossos d’Esquadra entre altres factors.

 

L’actuació policial que segons els veïns, va ésser correcte en tot moment, torna a estar en el punt de mira. El conegut actor català, moria a conseqüència d’una parada cardiorespiratòria mentre era reduït per tres mossos d’esquadra dels set que es van presentar, a la terrassa d’una cafeteria.

 

La Montserrat, propietària de la botiga de perfums contigua a la terrassa, ens comenta que “abans que vinguessin els mossos, una patrulla de la Guàrdia Urbana no va poder reduir-lo i per aquesta raó van demanar reforços” i aclareix que ” van venir set mossos en total i no feia falta tanta gent per un sol home”

 

La Sònia, dependenta d’un comerç adjacent, ens indica que “l’home anava més que ebri i segurament sota els efectes d’alguna droga” i continua: “Només veure la policia va arremetre amb cadires i taules contra ells”

 

La víctima que segons el cambrer del forn que va trucar a la policia, duia més de tres hores ingerint alcohol, molestava els clients i es mostrava violent en tot moment. Tampoc va voler abandonar el local quan ell li va demanar. Una vegada reduït i amb clars símptomes d’ansietat va caure a terra, llavors els agents li van treure les manilles i el van intentar reanimar durant més de 30 minuts sense èxit. Quan va arribar el servei d’emergències mèdiques (SEM) se’l van endur cap a l’Hospital Clínic.

 

D’altra banda a Salou va morir ahir a la nit un altre home en circumstàncies molt similars a les anteriors, desprès d’una trucada d’emergència als mossos d’esquadra on una dona demanava auxili. Els mossos van intervenir per separar-los i un temps després d’estar emmanillat, l’home va perdre la consciència, motiu pel qual els agents i efectius SEM van iniciar la reanimació però l’home va morir.

 

Segons el comunicat oficial dels Mossos D’Esquadra, el director general de la policia ha ordenat a la Divisió d’Afers Interns l’obertura d’una informació reservada arran d’aquests fets.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari