#6abril per una #Catalunyasocial

Entitats socials, partits i sindicats fan una crida perquè la ciutadania surti diumenge al carrer
#6abril
#6abril

Mentre Alemanya aprova per al 2015 un salari mínim de 1.360 euros mensuals, aquí es congela a 645,30 euros. Aquesta és una de les raons que esgrimeix el sindicat CCOO per animar la ciutadania a participar a la manifestació que han convocat entitats socials, també s’hi han afegit sindicats i alguns partits polítics, per aquest diumenge a diverses poblacions sota el lema ‘Per una Catalunya social! Defensem els nostres drets’.

La concentració més nombrosa serà a Barcelona, on la marxa sortirà al migdia des de plaça Urquinaona. Les etiquetes per seguir l’actualitat de la convocatòria a les xarxes són #6abril i #Catalunyasocial.

Les propostes per sortir al carrer són la reclamació d’un servei nacional de salut universal, una aposta per l’educació pública, la retirada de la reforma laboral, la garantia d’un accés als serveis bàsics essencials (llum, aigua, gas i transport públic), així com l’eradicació de la pobresa infantil.

La marxa engloba altres reivindicacions sobre el dret a l’habitatge, l’impuls de la cooperació, una fiscalitat més justa, una administració propera a la ciutadania i pel dret a decidir.

Les CUP, ICV i el PSC donen suport a la manifestació. “El Partit dels Socialistes ens sumem a aquesta campanya perquè volem un servei que garanteixi el dret a la protecció de la salut i l’atenció a la malaltia; un sistema educatiu que asseguri unes ràtios de professors per centre i d’alumnes per aula que garanteixin la qualitat de l’educació, amb aportacions de la Generalitat a les escoles bressol, les beques menjador, avui del tot insuficients, i les subvencions a les AMPA”, ha enumerat, entre altres qüestions, la diputada Eva Granados.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari