Un hacker per rebentar el Parlament Europeu

L'informàtic Falciani, cap de llista de la Xarxa Ciutadana Partit X
Hervé Falciani
Hervé Falciani

L’informàtic italo-francès Hervé Falciani encapçalarà la Xarxa Ciutadana Partit X que aquesta setmana ha presentat una llista definitiva per a les eleccions europees. En les seves primàries obertes han participat més de 2.700 persones. Es presenten destacant la importància de l’equip i no de les persones, dins un partit on la cara més visible serà el mateix Falciani, qui va guanyar notorietat quan va fer pública una llista de 1.300 grans fortunes que tenien comptes a Suïssa.

Acompanyaran l’informàtic, Simona Levi, impulsora del projecte, Raúl Burillo, exdelegat de l’Agència Tributària a Balears, Susana Martín Belmonte, economista de la Universitat Autònoma de Madrid, Sergio Salgado, especialista en noves formes d’organització ciutadana i Juan Moreno Yagüe, advocat expert en fraus bancaris. Parlen de portar a Estrasburg “persones competents i no cares mediàtiques”.

Volen treballar per fer front a la corrupció i al frau fiscal, per la renovació de la democràcia en l’era digital i per crear un nou model financer que implementi polítiques d’inversió dirigides als ciutadans.

Segons Simona Levi, el Partit X no és la solució als problemes. És un grup de ciutadans que creu que només es pot sortir d’aquesta situació amb objectius comuns i que la seva organització no és un partit, és una “declaració de guerra” per a fer fora els polítics actuals amb les regles del joc que hi ha establertes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides