Què fa el Govern per aturar la fam?

Entitats socials insisteixen perquè s'implementi una renda garantida de ciutadania
Pobresa Govern
Pobresa Govern

Quan l’estiu de l’any passat el Síndic de Greuges va anunciar que prop de 50.000 nens i nenes de Catalunya pateixen restriccions alimentàries per manca de recursos familiars, el Govern va reaccionar ràpidament per intentar desmentir la dada. Fa dues setmanes, just abans del Ple de la pobresa, l’Executiu va adoptar la mateixa actitud de rebuig per afrontar el problema. El seu portaveu, Francesc Homs, avançava que la Generalitat no destinaria ni un euro més del que havia pressupostat per lluitar contra la fam.

No és d’estranyar, doncs, que el Ple monogràfic acabés només amb un parell de pedaços: ampliar fins a final d’any el període de carència per a les famílies que no poden pagar els rebuts, i sufragar el 100% de les beques menjador.

Després de sis anys de crisi, dos de cada deu catalans es troben en situació de risc de pobresa i exclusió social. UGT explicava aquesta setmana que uns 515.000 catalans amb feina viuen per sota del llindar de la pobresa, un 17,5% més que el 2008.

Davant aquesta situació, representants d’entitats socials, sense veu al Ple pel veto de la Mesa, han fet una crida aquest dimarts a utilitzar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a una renda garantida de ciutadania, com a primer instrument per combatre l’auge de la desigualtat.

Totes les veus representades a les entitats socials han demanat al Govern que concreti accions de lluita contra la pobresa. Lluís Rabell, de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, ha lamentat el “discurs de liberalisme compassiu” amb què CiU afronta la iniciativa quan parla de la cultura del subsidi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides