Sense els Verds, però amb Ségolène Royal

Manuel Valls manté els ministres d'Afers Exteriors i Defensa en el nou Govern de França
manuel valls
manuel valls

El primer ministre de França, Manuel Valls, ha anunciat aquest dimecres la composició del nou Govern després de la reunió que ha mantingut amb el president de la República, François Hollande, des de primera hora d’aquest matí. Constarà de 7 dones i 9 homes, a falta de l’anunci dels secretaris d’Estat, previst per a la setmana vinent. 

Ségolène Royal, antiga candidata a presidir la República i exparella d’Hollande, serà la nova ministra d’Ecologia en un Govern que no comptarà amb representants dels Verds, que no hi han volgut pertànyer després de gairebé dos anys de presència en l’anterior gabinet. Valls ha mantingut diversos ministres, com ara el titular d’Exteriors, Laurent Fabius, i el de Defensa, Jean-Yves Le Drian. La cartera d’Interior, assumida fins la setmana passada pel mateix Valls, serà per a Bernard Cazeneuve.

També continuen el Ministre d’Agricultura, Stéphane Le Foll, nomenat nou portaveu de l’executiu, la ministra de Justícia, Christiane Taubira, i la titular de Cultura, Aurélie Filipetti, mentre que Najat Valaud-Belkacem, fins ara portaveu, esdevé ministra de Drets de les Dones, de la Ciutat, del Jovent i dels Esports. El nou ministre d’Economia és Arnaud Montebourg, el Finances i Comptes Públics és Michel Sapin i el titular de Treball, Ocupació i Diàleg social és François Rebsamen.

Crisi i dimissió
François Hollande, va encarregar a Valls la formació d’un nou Govern arran de la dimissió en bloc de l’anterior, encapçalat per Jean-Marc Ayrault, el passat 31 de març. Valls, nascut a Barcelona, disposa d’un perfil propi ben consolidat dins el Partit Socialista de França, del qual és el polític més ben valorat pels ciutadans.

L’expectativa de Valls, malgrat l’escepticisme dels ecologistes i del sector més a l’esquerra del Partit Socialista, és obtenir un suport majoritari al Parlament, informa Le Monde. En aquest sentit s’ha pronunciat Claude Bartolone, president de l’Assemblea Nacional, la cambra baixa, qui espera que no se sumi una crisi a una altra.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari