CCOO i UGT reben la Creu de Sant Jordi

Rosa Oriol és reconeguda per la tasca de la seva fundació, al patronat de la qual hi ha Pilar Rahola i Helena Rakosnik
ccoo ugt
ccoo ugt

La Generalitat de Catalunya ha anunciat els noms de les 27 persones i les 15 entitats distingides enguany amb la Creu de Sant Jordi. Entre aquests destaquen els dels sindicats UGT i CCOO, actualment immersos en crisis internes derivades del seu suport al procés sobiranista i vivint una de les seves pitjors èpoques pel que fa a imatge pública. De tots dos el Govern català destaca la seva lluita pels drets laborals i socials dels treballadors i el seu paper en la construcció nacional de Catalunya.

Entre les 15 entitats reconegudes per la Generalitat també hi ha l’Institut Pere Mata, l’Organització Catalana de Trasplantaments i la Fundació d’Oncològica Infantil Enriqueta Villavecchia.

Rosa Maria Oriol és una de les 27 persones que rebran aquesta mateixa distinció. L’expansió de les joieries Tous, que dirigeix amb el seu marit, és el motiu adduït per la Generalitat per atorgar-li la Creu, juntament amb la tasca de la Fundació Rosa Oriol, on exerceix de presidenta d’honor, i al patronal de la qual figuren Pilar Rahola i Helena Rakosnik, esposa del president Artur Mas.

A més, han rebut el reconeixement del Govern català els escriptors Suso de Toro i Jaume Cabré, el director general de Damm, Enric Crous, l’actriu Vicky Peña i l’historiador i religiós Hilari Raguer, entre altres rellevants personatges de la vida pública catalana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides