TV3 inicia el seu desmantellament

Publipress vendrà en paquet la publicitat de la televisió pública catalana i això beneficiarà el Grup Godó, segons els experts
brauli duart
brauli duart

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ja ha decidit adjudicar l’externalització de la gestió publicitària de TV3 a l’empresa Publipress, del Grup Godó, per un període de tres anys, ampliable a sis. Aquesta polèmica mesura, referendada al Parlament amb els vots de CiU, PSC i PP, ha encès els ànims dels treballadors de la televisió pública catalana, que ho veuen com una seriosa amenaça per a la viabilitat econòmica de TV3.

Immersa en un traumàtic aprimament pressupostari des de fa tres anys, la CCMA ha comès –a parer dels treballadors- un gravíssim error estratègic amb l’externalització del departament comercial. A l’Estat espanyol, el pastís de la publicitat televisiva se’l reparteixen en un 90% les empreses Mediaset (Tele5 i Cuatro) i Atresmedia (Antena3 i La Sexta), tot i que només tenen el 58% de l’audiència. Del 10% restant, TV3 era la que, fins ara, aconseguia una quota més gran, amb una facturació que en els “anys bons” havia superat els 100 milions d’euros.

La competència
El Grup Godó és propietari del canal 8TV, amb una audiència i una capacitat de captació publicitària molt menor que TV3, a més de competidor directe de la televisió pública catalana. Amb l’adjudicació a Publipress de l’exclusiva de publicitat, Javier Godó, “Grande de España”, fa un negoci rodó. D’un cantó es garanteix uns ingressos fixos de gestió de 16 milions d’euros (a raó de 5,3 per cada exercici del contracte) que li permeten compensar la disminució, via subvencions, de l’aportació que feia el departament de Presidència de la Generalitat a La Vanguardia i que era motiu d’escàndol públic urbi et orbi.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides