Les primàries de Podemos també punxen

Entre els 150 candidats destaquen el professor Pablo Iglesias i l'exfiscal anticorrupció Jiménez Villarejo
Podemos
Podemos

Podemos, el partit que s’emmiralla en el 15-M i que encapçala el professor Pablo Iglesias, concorre a unes primàries ‘on line’ amb una llista de 150 candidats. Qualsevol ciutadà pot escollir per internet o per mòbil els cinc primers noms que encapçalaran la llista de la formació per a les europees. El procés, que dura una setmana i acabarà el 2 d’abril ha registrat 18.700 vots fins al moment.

Els candidats, entre una llarga llista de ciutadans desconeguts per al gran públic, reben un punt per cada internauta que els voti. Els cinc més votats encapçalaran una llista que es completarà amb una alternança d’homes i dones.

El procés per votar a les primàries es desenvolupa a internet i per mitjà de telèfons mòbils. Cal obrir la web primrias.podemos.info i polsar sobre ‘vota’. Omplir un formulari d’identificació, i mitjançant un codi de verificació que es rep al mòbil es tria el cap de files i cinc persones més que completaran la llista.

L’exfiscal Jiménez Villarejo s’involucra
L’exfiscal en cap anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, és una de les cares conegudes de Podemos que figura entre els candidats per anar a Europa. L’exfiscal es postula per “ajudar”, i aquest divendres protagonitzarà amb Iglesias un acte a Madrid per donar a conèixer la formació.

Tot i les cares mediàtiques que impulsen el projecte, com l’actor Willy Toledo i l’exsecretari general d’Aliança Popular Jorge Verstynge, la possibilitat d’aconseguir els 250.000 suports per obtenir un escó el 25-M –tenint en compte que l’abstenció sigui semblant a la de 2009- és petita. Si el termòmetre per seguir el fervor que ha causat el partit són les primàries, la formació no ha aconseguit encara mobilitzar la ciutadania amb la força que esperava.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides