Collboni vs Andrés

La direcció socialista s'assegura unes primàries sense veus critiques amb Navarro
Título de la imagen
Título de la imagen

L’exdiputat del PSC al Parlament Jaume Collboni, guanyador de la primera volta de les primàries obertes del PSC de Barcelona, amb 2.539 vots, i la regidora a l’Ajuntament de la ciutat, Carmen Andrés, segona amb 1.702 sufragis són els candidats que segueixen vius en la carrera per esdevenir alcaldable de Barcelona. El líder del partit a l’Ajuntament, Jordi Martí (1.515 vots), l’exdiputada al Parlament Laia Bonet (1.102) i la diputada Rocío Martínez-Sampere (589) han quedat fora.

Com cap dels candidats ha obtingut un 40% dels vots amb una diferència del 10% sobre el segon, s’haurà de fer una segona volta entre Collboni i Andrés, que serà dissabte vinent, 5 d’abril.

Collboni és considerat el candidat més afí a la direcció de Pere Navarro, doncs ha estat portaveu de l’executiva fins que es va presentar a les primàries. Andrés no s’adscriu en cap dels col·lectius crítics que té la formació ni se li coneixen crítiques al líder.

Per contra, els tres que han quedat eliminats sí que discrepen obertament de la línia marcada per la direcció del partit; Martí i Bonet han assistit fa poc a una reunió dels corrents crítics celebrada a Barcelona mentre que Sampere també s’ha mostrat distant amb Navarro.

Han participat en les primàries 7.463 persones, de les quals 1.462 són militants (19%), 797 simpatitzants (11%) i 5.204 ciutadans sense adscripció política socialista (11%), en una jornada electoral que s’ha desenvolupat des de les 10.30h a les 19h.

(Visited 17 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari